post by Pelo | | Closed

Information om fiberprojektet

Vi håller på och gräver den sista veckan innan semestern och grävningen går väldigt bra. Väg & byggnadsgrus kommer att hålla semester från och med vecka 28 till och med vecka 30 så då kommer inget arbete att pågå.

Arbetskvällar:
Vi kommer inte att ha några fler arbetskvällar under semestern utan kör igång igen i augusti. Ni som har tomter som vi grävt över får gärna återställa där som en del av arbetsdagarna vi alla skall bidra med. Vi återkommer i augusti med datum för arbetskvällar.

Fiberuttaget:
Fiberuttaget, den vita dosan där fibern skall svetsas, delas ut av respektive områdesansvarige. När ni fått dosan är det viktigt att ni monterar den och drar fram fiberslangen till dosan. Dra ej in slangen i dosan utan lämna den utanför. När Eltel kommer och installerar fibern kommer de att dra in slangen i dosan och svetsa fibern.

Eltel kommer att börja svetsa fiber i augusti och då är det viktigt att vi/de får tillträde till huset. Om ni inte finns hemma är det bra om ni kommer överens med områdesansvarige om hur vi kommer in i huset. Vi kommer att gå ut med mer information om när det blir aktuellt för respektive område.

Eftersom vi skall igång och blåsa fiber rätt snart är det viktigt att ni monterar dosan och drar in slangen så att det är färdigt när Eltel kommer. Annars kommer de att ta ut en extra avgift om de måste komma tillbaka en extra gång.

Fiberpuben:
Fiberpuben kommer att ta sommarlov under juli månad. Vi återkommer i augusti när vi kör igång igen.

Är det något ni undrar över så tveka inte att ta kontakt med er områdesansvarige eller skicka ett mail till info@slfiber.se så skall vi försöka svara på era frågor.
Sprid denna information vidare till era grannar och bekanta som inte har tillgång till dator.

Till sist vill vi önska er en riktigt trevlig sommar!
/styrelsen

Comments are closed.